Pod lupou: Krém na ruky ako nevyhnutný spoločník nielen v zime

O tvár sa zvyčajne denne staráme, ale na ruky často zabúdame, aj keď by sme im mali venovať rovnakú starostlivosť, zvlášť v zime. Poďme sa spoločne pozrieť na zúbok krémom a prípravkom na ruky, ktoré vašu kožu nedajú len tak lacno!

Ruky aj chodidlá sú miesta na tele, kde nie sú žiadne mazové žľazy. Má to síce obrovskú výhodu, nerastú tu chĺpky a ani sa tu neurobí vyrážka, na druhú stranu sa však tieto časti tela ťažšie regenerujú, a musíme im tak o to viac vypomôcť. No a kedy inokedy sa na to extra zamerať ako v zime, ktorá s našou pokožkou nemá žiadne zľutovanie?
Prípravkov na ruky existuje nespočetné množstvo druhov a každá z nás dáva prednosť niečomu inému. Poďme si teraz teda ukázať, na koho je v otázke starostlivosti o ruky naozajstné spoľahnutie!
1

Hydratačný krém – kámoš do nepohody

Hydratačné krémy sú pre svoje jednoduché použitie veľmi obľúbené a hlavnou výhodou je, že ich môžete nosiť všade so sebou a vo voľnej chvíli ruky premazať. Rýchlo sa vstrebávajú, príjemne voňajú a dodajú pokožke potrebnú výživu. Tento pomocník by určite nemal chýbať vo vašej kabelke, ako jednoduchú pomoc ho môžete využiť prakticky kedykoľvek a kdekoľvek.

NANI krém na ruky Omega 3+6 Sweet Mango sa o vaše ruky rád postará a nenasýtené mastné kyseliny omega 3 a 6 dodajú pokožke tú pravú šťavu. Omega 3 pôsobí protizápalovo a používa sa aj pri liečbe atopických ekzémov. Omega 6 je zastúpená v ľanovom oleji, ktorý je častou prísadou napríklad mydla a má dobrý vplyv na zdravie kože, nechtov a vlasov. Krém sa navyše ľahko rozotiera a vďaka praktickej pumpičke sa nemusíte báť, že vám niekde vykĺzne viečko. 🙂
hand_cream_sweet_mango_w640_q70flavour_art_mango
O tomto zázraku som písala už skôr, recenziu si môžete pripomenúť tu.

Tip: Hydratačný krém môžete používať celoročne, v treskúcich mrazoch však radšej siahnite po prípravku, ktorý má vyšší podiel tukových látok.

Maslo a vazelína – udatní ochrancovia

Máloktorý prípravok sa o vaše ruky pobije tak statočne ako títo dvaja. Mastnejšie krémy sa možno vstrebávajú pomalšie a len tak po premazaní sa nebudete môcť v okamihu vrátiť k rozrobenej činnosti (ak to teda nie je leňošenie, hehe :)), a bude tak treba si na to nájsť chvíľku ideálne v pohodlí domova, ale verte mi, stojí to za to.

NANI karamelové maslo na ruky sa maže jednoduchšie než to na chlieb, a predsa v sebe skrýva silu účinnú v boji so zimnými čľapkanicami. Esom v rukáve tohto hrdinu je nielen vitamín večnej mladosti E, ale aj glycerín, ktorý pomáha krému lepšie priľnúť, viaže na seba vlhkosť, a pokožku tak hydratuje a zjemňuje. D-panthenol potom celkom s pokojom upokojí podráždenú pokožku i jej začervenanie a čerešničkou – alebo skôr karamelkou – na tejto regeneračnej torte je úžasná karamelová vôňa. Ach! 🙂
nani_karamelove_maslo_na_ruce_200_mla_w520_h520_q70caramelpng
Amoené vazelína s arganovým olejom – čierne hrozno/kiwi – tento bohatier sa s mrazom a vetrom rozhodne nemaže – alebo teda maže, zato však veľmi účinne. 🙂 Vysoko účinná parafínová vazelína s podmanivou vôňou čierneho hrozna a kiwi premastí nielen ruky, ale aj nechty a nechtové lôžka. Marocký arganový olej potom neúnavne bojuje so starnutím bunkových štruktúr a má všestranné hojivé účinky. Ruky si vazelínou namažte najlepšie na noc, aby mohla čo najdlhšie pôsobiť a priniesť tak unavenej pokožke potrebnú vzpruhu.
amolinka_w640_q70maos_1024x683
Tip: Krémy, maslá alebo vazelíny vždy použite až po modeláži nechtov, v opačnom prípade by vám na nechtoch bohužiaľ nič nedržalo.


Sérum a rukavice
neohrození bojovníci

Pokiaľ ste pravidelnú starostlivosť o ruky zanedbali a máte ich teraz suché, podráždené a boľavé, je na čase povolať elitnú jednotku. Čo už, nabudúce budete múdrejšie, ale nezúfajte, prvá pomoc je jednoduchšia, než sa zdá. Koncentrované prípravky s celou prehliadkou účinných látok vrátia aj tej najunavenejšej pokožke pomyselný úsmev raz dva.

NANI sérum na ruky s koenzýmom Q10 bez škrupulí vráti úder všetkým nepríjemnostiam, ktoré vaše ruky dostali do tejto šlamastiky. Či už je to mráz, vietor alebo aj náročná manuálna práca, populárna zložka krémov nielen na ruky koenzým Q 10 sa o všetko postará – napomáha totiž redukovať jemné vrásky, má jedinečné antioxidačné vlastnosti a účinne pôsobí proti voľným radikálom. Nechýba ani známa dvojka glycerín/vitamín E, ktorú doplní hydrolyzovaný hodváb a kožu tak všetci traja spoločne vyživia, chránia a vyhladia. A čo viac – pokiaľ svojim rukám sérum doprajete denne, môžete sa tešiť dokonca na to, že spomalí proces starnutia pokožky. Fíha!
nani_serum_na_ruce_s_koenzymem_q10_30_ml_w640_q70806_jpg_w640_q70
BalbCare – originálne manikúrne rukavice
vám predvedú doslova sedem statočných – obsahujú totiž 7 aktívnych vyživujúcich látok:
  • Extrakt z austrálskeho čajovníka – má liečivé, výživné a antimykotické vlastnosti
  • Zmäkčujúcu zložku na nechtovú kožičku
  • Kalcium – na vyživenie prírodných nechtov
  • Keratín – posilňuje prírodné nechty, podporuje ich rast a skrášľuje ich vzhľad
  • Polymér R236 – vyvinutý spoločnosťou Balpharm je ideálnym základom pre všetky typy lakov a nechtov
  • Alantoín – má výrazne hojivé a regeneračné účinky, výborný na unavené ruky i nohy
  • Prírodný extrakt zo stromu Hammelis – rastlina s upokojujúcimi a liečivými účinkami   
Výhodou je tak nielen ozajstná nálož výživy pre ruky a nechty, ale tiež to, že BalbCare rukavice môžete na rozdiel od krémov bez obáv použiť aj pred modelážou nechtov gélom alebo pred klasickým lakovaním. To bude paráda! 

Tak ako ste na tom, milé dámy, máte už predstavu, ktorý z týchto krásavcov doplní vašu kozmetickú taštičku? Ak stále váhate, určite mi napíšte na náš Facebook, kde sa vám vždy dostane tá správna rada. 🙂 Majte sa skvele!

Zdroj: encyklopedie.biooo.cz, plushdermlaser.com, instagram, pinterest

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.