Najčastejšie chyby pri nechtovej modeláži!

Nedrží vám modeláž? Možno robíte niektorú z chýb, ktorá výrazne skráti životnosť vašej manikúry. Poďte sa so mnou pozrieť na tie najčastejšie prešľapy a vedomosti!

1. Nesprávna príprava nechta
Alfou a omegou vašej modeláže je jej správna príprava. Uistite sa, že sú vaše nechty čisté, bez zbytku laku a bez prerastajúcej kožičky. Necht je potrebné pred nanesením gél laku, gélu alebo inej modeláže vždy mierne zmatniť brúsnym blokom či pilníkom (na Hladkom nechte modeláž nebude držať). Pred nanesením tekutiny necht dôkladne očistite od prachu a v túto chvíľu už nepoužívajte žiadne krémy ani olejčeky, aby neboli nechty mastné.

2. Je potrebné používať prípravné tekutiny

Ak nepoužívate prípravné tekutiny, robíte chybu! Hodiť sa vám bude Nail Prep a Primer Bonder. Prep nechty dokonale odmastí a Primer je pripravený na aplikáciu bázy alebo gélu.

3. Zatečený materiál
Precízne nanesenie produktov na necht musí byť vždy samozrejmosťou. Pamätajte na to, že produkty patria na nechtovú plochu, nie na okolitú kožičku. Nielen že kvôli tzv. zatečeniu vám nebude modeláž držať, pretože sa na tom mieste vytvoria vzduchové bubliny, ale z dlhodobejšieho hľadiska si kvôli produktom na koži môžete vytvoriť aj alergiu na produkty.

na_vrh_bez_na_zvu

4.Veľmi hrubé vrstvy
Čoho je moc, toho je moc. Čo sa týka produktov na nechty, platí to dvojnásobne. Vždy majte na pamäti, že dve tenké vrstvy sú lepšie než jedna hrubá. Veľa materiálu sa nemusí správne vytvrdiť ani počas 60 sekúnd a produkty vám tak nebudú držať a po pár dňoch ‘‘odpadnú‘‘.

4.Zotieranie výpotku
Zotierate výpotok až príliš často? Aj to môže byť problém, prečo modeláž nedrží. Výpotok funguje totiž ako priliehač ďalšej vrstvy a ak ho zotriete, ďalšia vrstva sa nemá na čo prichytiť. Zotierajte ho len v prípade, ak máte výpotkový Finish alebo už nechcete aplikovať ďalšiu vrstvu produktu. Ďalej ho môžete zotrieť v prípade, že sa necht chystáte ďalej modelovať pilníkom alebo brúskou a lepkavý výpotok by vám prekážal.
ko_ka_nani

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.