Luxusná kombinácia: Čo sa stane, keď spojíte pečiatkovanie a ombré efekt?

Stále pre vás hľadám nové a nové spôsoby, ako skrášľovať svoje nechty. Nail art, ktorý vám predstavím, tentoraz nie je žiadnou novinkou, vlastne som sa nad jeho jednoduchosťou a efektnosťou rozplývala už aspoň rok dozadu, ale nikdy som vám ho nespomenula. Teraz konečne nadišiel ten čas! Poďte so mnou objaviť úžasné spojenie pečiatkovacej metódy a obľúbeného ombré efektu. Výsledok predčí vaše očakávanie!

Technika ombré efektu je veľmi obľúbená, a to nielen v rámci nail artu, ale môžeme sa s ňou stretnúť kde kade. Veľkú obľubu získala predovšetkým v oblasti líčenia a kaderníctva. Zvodné prechody tieňov na viečkach, vlasy plynule splývajúce z jednej farby do druhej, zvyčajne tmavej do svetlejšej, to je predsa nádhera! Keď už sme pri vlasoch, určite poznáte aj obľúbený štýl „balayage“, ktorému bol ombré predchodcom. Aj tu tmavé vlasy prechádzajú do svetlej, avšak prechod je jemnejší, viac zasahujúci iba určité pramene, aby čo najviac vynikol prirodzený look. Ale späť k veci, ombré proste vyzerá skvele, či už ho použijete kdekoľvek!nepojmenovan_1

Technika ombré efektu je veľmi obľúbená, a to nielen v rámci nail artu, ale môžeme sa s ňou stretnúť kde kade. Veľkú obľubu získala predovšetkým v oblasti líčenia a kaderníctva. Zvodné prechody tieňov na viečkach, vlasy plynule splývajúce z jednej farby do druhej, zvyčajne tmavej do svetlejšej, to je predsa nádhera! Keď už sme pri vlasoch, určite poznáte aj obľúbený štýl „balayage“, ktorému bol ombré predchodcom. Aj tu tmavé vlasy prechádzajú do svetlej, avšak prechod je jemnejší, viac zasahujúci iba určité pramene, aby čo najviac vynikol prirodzený look. Ale späť k veci, ombré proste vyzerá skvele, či už ho použijete kdekoľvek!

Pečiatky sú skvelou alternatívou pre lenivé mačky (ako som napríklad ja) alebo pre tie, ktoré príliš neveria svojmu umeleckému nadaniu. Ak vám do ruky zdobiaci štetček jednoducho nepadne, potom nie je nič jednoduchšie, než vziať pečiatku a behom sekundy mať o pekný nail art postarané.

A teraz teda to, prečo tu všetky sme. Nachystajte si svoje obľúbené laky, zdobiace doštičky, hubky a pečiatky. Tu sú dva spôsoby, ako mať nail art jedna báseň!

1. Jednoduchší a rýchlejší spôsob, ako mať krásne farebné nechty je, a to je podivné, ten menej častý. Celý vtip je v tom, že zvolíte jednofarebný podklad a naň vytvoríte ombré vzor pomocou pečiatkovacej metódy. Všetko, čo je teda potrebné urobiť, je len zohnať 2 pečiatkovacie laky vhodných farieb a spoločne ich naniesť na zdobiacu doštičku. Dvakrát vzor utrite stierkou, aby sa do seba farby jemne zamiešali a – otlačte. Hotovo!
00_n_vod

Tip pre ľahšiu aplikáciu:

  • Je lepšie zvoliť silnejšie vzory na doštičkách. Jednak preto, aby pekne vynikli, a potom tiež preto, lebo pečiatkovacie laky sú silne pigmentované a rýchlejšie zasychajú. Pretože je nutné vzor, na zmiešanie dvoch odtieňov do seba, viackrát utrieť stierkou, zostáva dlhšie na doštičke a má sklony zasychať (potom sa horšie prenáša na pečiatku). Silnejšie vzory sa prenášajú lepšie. Aj tak ale pracujte rýchlo. 🙂
  • Najlepšie tento postup vyzerá, keď zvolíte živé farby na biely/svetlý podklad, alebo nejaké naozaj výrazné (napríklad neónové alebo metalické) na čierny/tmavý podklad.


2.
Obľúbenejšie, ale určite časovo náročnejšie je možnosť vytvorenia ombré efektu na nechtoch, a až keď je kompletne suchý prenesiete na necht vzor z pečiatky. Tentoraz vynikajú obzvlášť tmavé ornamenty na ľubovoľnom podklade. Samy sa v galérii presvedčte, aká lákavá je to kombinácia. 😉

00_n_vodad
Tip pre ľahšiu aplikáciu:

  • Ak chcete naozaj pekné ombré, použite kvalitnú hubku. Samozrejme, vystačíte si aj s tou na riad, ale tá zanecháva na nechte bublinky a prechod nie je taký pekný a plynulý ako so špeciálnou hubkou.
  • Určite si kúpte chránič nechtovej kožičky a nešetrite s ním. Ušetrí vám kopu nervov i času, ktorý by ste inak museli venovať čisteniu okrajov nechta. Chránič môžete nechať na nechtoch aj po zaschnutí ombré vrstvy pre prípad, že sa chcete vyhnúť tomu, že sa vám pečiatka otlačí na kožičku.
  • Ak ste použili laky, ktoré pomaly zasychajú, porozmýšľajte nad použitím sušiča. Nielenže zasychanie urýchli a vy nebudete musieť tancovať po izbe a fúkať si pritom na prsty. Zbaví vás i strachu, že si nechty niekde odriete.

Malý mačací bonus

To by bolo, aby som nemala medzi pazúrikmi schované ešte niečo navyše. Ak sa vám nechce riešiť tvorenie ombré efektu, potom ho môžete obísť použitím gél lakov s mačacím efektom. Výsledný efekt je nemenej príťažlivý, ako dva predchádzajúce, čo hovoríte?

Pár slov na záver

Ani v jednom prípade nesmieme nakoniec zabudnúť na …? Áno! Lesklý top, ktorý tú našu nádheru udrží dlhšie „živú“. Ak máte doma gél laky, potom sa ich pokojne nebojte použiť. Iba pozor u ombré. Chránič kožičky (ktorý je s gél lakmi nutnosťou) odstraňujte ešte predtým, než nechty necháte vytvrdiť v lampe. 😉

Budem rada, keď tento druh zdobenia vyskúšate. A budem ešte radšej, keď sa mi s výsledkom pochválite na Facebooku. Ak bude váš výtvor naozaj podarený, rada ho vystavím aj na našej stene! Len si predstavte, koľko nechtových milovníčok by vám potom mohlo krásne pazúriky závidieť a obdivovať. Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil. Prajem veľa podareného nail artu!

Zdroje obrázkov:
pinterest.com

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.