Deň matiek: Ako vyzerá manikúra inšpirovaná materinskou láskou?

Jedna dobrá matka znamená viac než sto učiteľov,“ predniesol kedysi spisovateľ a filozof Johan Herder. A mal pravdu. Poďme spoločne vzdať hold všetkým mamičkám a poďakovať sa za ich nepredstaviteľnú starostlivosť, lásku a nehu. Čo tak im dopriať chvíľu relaxu a vyjadriť svoje ďakujem perfektnou manikúrou?

Žena ako symbol životamother_and_daughter

Iste mi dáte za pravdu, že v dnešnej dobe sa viac ako kedykoľvek predtým dbá na rovnoprávnosť pohlaví. Na to, že medzi mužom a ženou by nemali byť robené ani najmenšie rozdiely. Ale jednu vec ženám predsa len tak ľahko nevezmeme – materstvo. Materstvo je výsadou jedine žien. Hoci na počatie sú potrební dvaja a my mužom ich zásluhy rozhodne neberieme, tak odnosenie a pôrod patrí ženám. Ženám, ktoré je za to viac než potrebné milovať, obdivovať a hladkať.

Nezabúdajte na seba!

Materstvo je obdobie plné krásnych ale aj náročných momentov. Tých prebdených nocí, nespočetné množstvo starostí a strachu, či robíte všetko správne, sa môže podpísať na kvalite pokožky, vlasov i nechtov. Navyše telo novopečenej mamičky prechádza množstvom hormonálnych zmien a ženy sú tak nielen vyčerpané, ale aj nešťastné, že prichádzajú o časť svojej krásy.

Nie je žiadnym tajomstvom, že ženy milujú módu, chcú byť krásne, zdravé a príťažlivé. Každá z nás to dáva najavo inak. Niektoré milujú make-up, iné zase prirodzenú pleť. V podstate je jedno, aká je vaša predstava ideálu krásy, pokiaľ sa samy vo svojom tele cítite spokojne, je všetko tak, ako má byť!

Iba nezabúdajte, že by si každá žena mala raz za čas dopriať nadštandardnú starostlivosť. Odmeňte sa návštevou masážneho alebo kozmetického salónu a vezmite so sebou aj svoju mamičku. Ak takáto procedúra nie je pre vás, úplne postačí, keď si urobíte relax doma. Uvarte si spoločne dobrú kávu, zamaškrťte nejaký zákusok a pri rozprávaní aplikujte na tvár relaxačnú masku.

Zaujímavosť: Tento krásny sviatok, Deň matiek, sa oslavuje po celom svete. Už v starovekom Ríme sa zrodila myšlienka, ktorá bojovala za práva matiek. Prvú oficiálnu oslavu Dňa matiek vyhlásil prezident USA v roku 1914. U nás sa oslavuje druhú májovú nedeľu práve po americkom vzore a propagátorkou tohto sviatku v Československu bola pani Alice Masaryková. Krásny zvyk, čo hovoríte?

Krásne nechty za odmenu

Pretože viem, že mám medzi čitateľkami veľa mamičiek na materskej dovolenke, ale aj veľa mladých slečien, mám pre vás skvelý tip, ako potešiť seba alebo svoju mamičku! O čo iného by mohlo ísť, než o sadu na modeláž nechtov. Nielenže sa úpravou nechtov dá skvele relaxovať a odreagovať, navyše ozdobíte svoj zovňajšok a budete sa cítiť o to krajšie. A to sa oplatí! 🙂

A čo by som to bola za mačku, keby som vám nedodala aj trochu inšpirácie, ako tematicky svoje pazúriky ozdobiť. Ak ste hrdou mamičkou alebo len chcete všetkým ostatným vzdať hold, môžete to urobiť cez nechty. Zvoľte svoju obľúbenú farbu alebo obľúbenú farbu svojej mamičky a ozdobte nechty srdcovou pečiatkou či vodolepkou. Pridajte nápis „mama“ alebo kratšiu anglickú verziu „mom“ a nechty budú hovoriť za vás

Ako sa vlastne pozeráte na oslavy Dňa matiek? Máte tento sviatok rady? Napíšte mi svoj názor na Facebook, pokojne priamo do komentárov pod článok! 🙂

Zdroje:
collagecab.com
naildesignideaz.com
vk.com
blurmark.com
mslazybonesandthemorningman.blogspot.com
fabnailartdesigns.com
beautyandu.com
pinterest.com

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.