Brúsky na nechty: Ako vybrať správnu frézku?

Odstránenie nechtovej modeláže nebolo nikdy ľahšie! Stavte na kvalitnú brúsku na nechty a skoncujte so zdĺhavým pilovaním.  Na odstránenie akejkoľvek modeláže vám poslúžia jednotlivé frézky, vyberte si aj vy tú správnu!

Na trhu existuje množstvo frézok a vy stále neviete, ktorá je tá správna? Pripravila som pre vás prehľad, vďaka ktorému už nebudete musieť tápať. Frézky alebo bity sa delia predovšetkým podľa stupňa hrubosti, materiálu a tvaru. 

Hrubosť
brusky_sk

Pozrite sa na prehľad stupňov hrubosti, ktorý sa u frézok označuje farbami: 

  • ČIERNA –ide o super hrubú frézku, ktorá je vhodná na obrúsenie veľmi zhrubnutých a poškodených nechtov
  • ZELENÁ – hrubá brúska vhodná na odstránenie odolných materiálov alebo na obrúsenie stvrdnutej a hrubej kože
  • MODRÁ – je stredne hrubá frézka vhodná na odstránenie gélu alebo akrylu, poradí si taktiež aj s otlakmi, poškodenou kožou aj nepríjemnými dôsledkami mykózy nechtov
  • ČERVENÁ – je jemná frézka vhodná na odstránenie a korekciu gélu alebo akrylu, vhodná tiež na odstránenie gél laku.
  • ŽLTÁ – je super jemná frézka, ktorá je vhodná pre jemné dočistenie kože či na odstránenie veľmi tenkej vrstvy gél laku

Materiál

U frézok rozlišujeme hneď niekoľko materiálov, z ktorých sú vyrobené. Môžu byť karbidové, keramické alebo aj diamantové. Okrem tých existujú aj brúsne valčeky, ktoré sú výbornou alternatívou klasických pilníkov. 

Karbidové frézy sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, vďaka ktorej sú veľmi populárne, ale aj pre svoju dlhú životnosť a odolnosť voči korózii. Pre ich výdrž sa nemusíte báť používať ich na náročné odstraňovanie gélových aj akrylových nechtov.

Keramické frézy sú výbornou alternatívou ku karbidovým frézam. Veľkou výhodou je aj ich nižšia hmotnosť, čo vám uľahčí prácu a majú aj dlhšiu životnosť. Tiež sa pri trení s povrchom nechtu oveľa menej zahrievajú a sú ideálnym riešením pre osoby s alergiou na kovy. Keramické frézky so žltým a červeným prúžkom sú vhodné aj na odstránenie gél laku. 

Diamantové frézy sú ideálne najmä na úpravu prírodných nechtov. Pohodlne s nimi upravíte kožu v okolí nechtu a šetrne odstránite aj nechtovú kutikulu. Frézy z diamantu sú tiež veľmi obľúbené v starostlivosti o nohy, pomocou hrubšej frézy ľahko odstránite staršiu a stvrdnutú kožu a gél lak. 

Brusné valčeky a klobúčiky slúžia rovnako ako frézky na opilovanie a prípravu nechtu, sú však len na jedno použitie. Výhodou je, že nemusíte dezinfikovať. Sú vhodné na odstránenie gél laku.

Tvar

Každá frézka má tiež iný tvar, ktorý je vhodný buď na precíznu manikúru alebo na odstránenie modeláže. Poďme si zdôrazniť niektoré z nich. 

  • Guľôčka – je vhodná na opracovanie nechtovej kožičky
  • Plamienok – je vhodný ma opracovanie nechtovej kožičky a zle prístupných miest
  • Valček – vhodný na opracovanie celej plochy nechtu
  • Kužel – vhodný na opracovanie celej plochy nechtu, vhodný na brúsenie ťažkých hránKvalitné brúsky

Na dokonalé odstránenie gélovej a akrylovej modeláže je potrebná aj kvalitná brúska! Pozrite si napríklad našu dotykovú novinku JMD 108 alebo naše najnovšie bezdrôtové brúsky, ktoré sú veľmi ľahké a vhodné na odstránenie gél laku. Všetky naše frézky sú s nimi kompatibilné, takže si môžete bez problému akékoľvek dokúpiť.
 
ko_ka_nani

 

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.