Záruka dokonalej manikúry: Nepodceňte prípravu!

Nedrží vám gélová modeláž alebo vám nevydrží dostatočne dlho? Chyba môže nastať v mnohých fázach, ale najčastejšie sa vyskytuje už pri samotnej príprave nechta.

Než si začnete lakovať či modelovať svoje nechty, zamerajte sa najprv na dokonalú manikúru. Uistite sa, že nemáte mastné ruky (vyvarujte sa ich krémovaniu, aby ste pred úpravou nemali aj mastné nechty). Zatlačte (poprípade odstráňte) okolitú kožičku, zarovnajte tvar nechtov a jemne povrch nechtov zmatnite brúsnym blokom alebo jemným pilníkom tak, aby nebol necht hladký. Potom dôkladne odstráňte hrubším štetcom všetok prach, aby ste mali nechty krásne čisté (prachové čiastočky by sa vám totiž mohli dostať na štetec a s tým aj do produktu, robili by vám neplechu pri ďalšom nanášaní, keď by vám na nechtoch vznikali mierne hrbolčeky).
lampa

Ďalšou fázou je dôkladné odmastenie nechtov. Na to je výborný pomocník náš Nail Prep, ktorý ich dokonale vysuší a pripraví na nanášanie Primeru. Potom naneste Primer Bonder, ktorý funguje ako spájač, preto je dôležitou súčasťou k dlhej výdrži modeláže. TIP: Po nanesení ho nechajte chvíľočku zaschnúť na vzduchu a môžete začať nanášať podkladovú bázu. Môžete si vybrať z akýchkoľvek našich podkladových báz, ale ak viete, že sa vám veľa mastí povrch nechtov alebo vám skrátka modláž zle drží, siahnite po našej podkladovej báze Hard Base Complete Care 7v1, ktorá je extra pevná a odolná. Je tiež veľmi hustá, preto ju nanášajte naozaj v tenkej vrstve, ale dbajte na to, aby vám nezatekala na okolitú kožičku – to je totiž najčastejšia príčina odchlipov – medzi nechtovým lôžkom a kožou pod produktom vznikne akási vzduchová „bublina“, kvôli ktorej sa produkt začne u hrán pomaly odchlipovať (nikdy však po pár dňoch na takýto odchlip nenanášajte produkty, aby ste ich „zalepili“, môže tam byť vlhkosť, ktorá je zase najčastejšou príčinou vzniku nechtových plesní).

base_full

Všetky vrstvy gél lakov aj gélov nanášajte v čo najtenších vrstvách (aj zle vytvrdená hrubá vrstva dokáže podstatne skrátiť výdrž modeláže), je lepšie vytvrdiť tri tenké vrstvičky, ako jednu silnú! A ako už bolo povedané vyššie – žiadny produkt nepatrí na kožičku alebo pod necht, musí byť iba na nechtovom lôžku. Pri nanášaní záverečného lesklého finisha (napríklad bezvýpotkového Hard Top Shine) opatrne pretrite štetcom aj hrany nechtov – docielite to, že sa vám modeláž nebude odchlipovať od hrán nechtov, ktoré sú okolitými vplyvmi najviac namáhané.

Samozrejme sa môže stať, že ani s takto dokonalou prípravou vám nemusí gélová modeláž držať – každý sme individuálny a každému vyhovuje niečo iné, ale nezúfajte – máte možnosť vyskúšať aj iné typy modeláže (akrylom, akrygélom či polygélom), tak sa nebojte experimentovať!
ko_ka_nani

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.