Veľkonočný špeciál: Technika „water marble“ ozdobí kraslice aj vaše nechty

Premýšľate, ako prekvapiť koledníkov čo najoriginálnějšimi kraslicami? Mám pre vás skvelý tip! Vyzkúšajte zdobiacu techniku water marble. Ale tá je predsa na nechty, hovoríte si? Bingo! V dnešnom článku vám ukážem, ako vykúzliť čo nejlepší water marble nail art na nechtoch, čoho sa vyvarovať a ako techniku využiť aj na zdobenie veľkonočných vajíčok.

O čom je řeč?

Pokiaľ ste o tejto technike ešte nikdy nepočuli, čítajte pozorne. Jedná sa o originálne zdobenie nechtov vzdialene pripomínajúce povrch mramoru. Preto je u nás na Slovensku známa ako mramorovanie. Na vytvorenie tejto nádhery toho stačí málo – budete potrebovať len misku s vodou, obyčajné laky na nechty niekoľkých farieb, špáradlo elebo špajdľu a odlakovač, prípadne vazelínu.


Ako na to?

  1. f00d148695f33a29a597c9fabdd752f1Najprv si pripravte misku s vodou.
  2. Pomocou štetčeku kvapnite kvapku laku na nechty do vody. Lak sa rozpije na hladine a vytvorí farebný kruh. Postupne pridávajte ďalšie kvapky farieb vždy do stredu vzniknutej farebnej škvrny. Pridávajte toľko farieb, koľko len chcete. Fantázii sa medze nekladú!
  3. Vznikol vám z farieb akýsi pomyselný terč? Super! Teraz máte na výber, môžete kúzlo farieb nechať v pôvodnom stave terču a ihneď nechty ozdobiť, alebo sa so vzorom ešte máličko pohrať. Ak chcete svoje umelecké dielo ešte zľahka vyladiť, vezmite si pomarančové drievko, alebo švihnutím špáratka terč rozdeľte na niekoľko menších častí. Napríklad ako keď doma krájate koláč.
  4. Teraz nastáva tá chvíľa! Predtým, ako nechty ponoríte do vody, vezmite si vazelínu, prípadne chránič nechtovej kožičky a namažte ju aj okolo nechtov. Zabránite tým priľnutiu laku na koži.
  5. A teraz hurá ponoriť nechty do misky. Nechty chvíľu nechajte vo vode a pomocou špáratka sa snažte odtrhnúť zbytok prebytočného laku od svojho nechtu.
  6.  A je to hotovo! Je to ľahšie, ako sa zdá, však?
Chcete upratať všetko náradie a spokojne sa pochváliť kamarátkam? Zadržte! Čo takto water marble na uvarené vajíčka? Ozdobiť ich môžete úplne rovnakým spôsobom – a to je ešte len čím sa chváliť! Verte, že nie len o ne sa koledníci pobijú!

Pozor na 3 chyby, ktoré pokazia efekt

Pre dokonalý efekt vášho umeleckého diela je dobré vyvarovať sa niekoľkým malým chybám, ktoré by mohli túto krásu pokaziť. Prezradím vám, na čo si dať pozor:

    1. Pravidlo číslo 1 je použitie vody s izbovou teplotou! Studená voda nedovolí laku, aby sa držal na hladine a vytvoril správny efekt. Navyše by sa vám so zdobením pracovalo naozaj ťažko.
    2. Nesiahajte po starých, zaschnutých alebo příliš hustých lakoch. Rozhodne s vami spolupracovať nebudú. Vyberte si nejaký ideálny trendy odtieň nového laku.
    3. Pracujte rýchlo. Laky totiž zasychajú aj na vodnej hladine. Prispôsobte tomu rýchlosť svojej práce. Pokiaľ laky stihnú stuhnúť, nemuseli by sa na necht prichytiť v celej svojej kráse, ale skôr ako zlepené kusy niečoho. A to by bola škoda!

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.