Orgovánová inšpirácia: Prevonia byt a ozdobí nechty!

Orgovánová sezóna je tu! Kvetmi obsypané vyrastené kríky presycujú vzduch omamnou vôňou, ktorá zaujme každého, kto sa k rastlinám len priblíži. Nielen uhrančivá vôňa je to, čo zaujme. Orgovány milujeme aj pre ich nádherné farby. Je načase všetky tie prekrásne odtiene prepožičať aj vašej manikúre. Preto som tu ja a galéria plná ružovo-fialovej inšpirácie. Vrhnite sa na ňu!

lilaccollage

Toľko možností! 

Orgovány oplývajú farebnou škálou od bielej cez rôzne výrazné odtiene ružovej, ktorá sa vlieva do bledo fialovej, niekedy aj blankytno modrej alebo až tmavofialovej farby. Je jedno, na akú z týchto variantov narazíte, zakaždým je nádhera na kríky pozerať. Najviac je u nás rozšírená jemná, pastelovo fialová variácia orgovánu a z tej krásy niekedy až prechádzajú oči. A bolí nos :).

Orgovány kvitnú začiatkom jari, najčastejšie na rozhraní apríla a mája. Po prvých jarných kvietkoch sú bohaté trsy orgovánu vítanou pastvou pre oči. Avšak, pokiaľ ide o vôňu, sú na ňu dva protichodné názory. Niekto ju miluje, iný ju nemôže vystáť. Prečo? Keďže je naozaj, ale naozaj výrazná. Ja osobne sa jej nemôžem nabažiť. Orgovány patria medzi moje obľúbené rastliny. Je úžasné, že aj malá vetvička vo váze vyzerá ako celá kytica a aj malý kvietok dokáže prevoňať celý byt.

Vedeli ste? Orgovány sa k nám dostali z Ázie a veľmi sa im tu darí. Česi a Slováci si v nich našli značnú obľubu, o to viac, že sú späté s našou históriou, konkrétne s Dňom víťazstva. Reč je o konci druhej svetovej vojny, keď našu spustošenú krajinu oslobodili vojaci spojeneckej armády. Ľudia na dôkaz vďačnosti nosili vojakom krásne orgovány a zdobili s nimi aj obrovské tanky.

A teraz k tomu, prečo sme všetky tu. Samy musíte uznať, že farby orgovánu – a je jedno, ktorý odtieň zvolíte – sú ako stvorené pre jemnú jarnú manikúru. Všetky odtiene spolu pekne ladia, preto sa nebojte odtiene ružovej a fialovej kombinovať, pristane im ombré, najrôznejšie zdobenie od kamienkov po pigmenty a božsky tiež vyzerajú doplnené bielou.

A čo by som to bola za mačku, keby som vám neodporučila tie najkrajšie odtiene na svoje pazúriky.

Pokiaľ pracujete s gél lakmi, odporúčam odtiene Transparent Pink, Marshmallow Pink, Sweet Pink, Romantic Pink, Lavender a Pastel Blue.

A pokiaľ máte radšej gély, určite nájdete to pravé orgovánové v kolekcii pastelových odtieňov.

Voňavým odtieňom tiež veľmi pristane pigment Aurora, ktorý farbám dodá mystický odlesk. A za zmienku určite stojí aj nejaké to „sypanie“, obzvlášť pekný je glitrový prach Summer alebo bodky Glitter Neon MGP.

bbccaa

 

Ako sa vám inšpirácia páčila? Verím, že si z odtieňov vyberiete a dúfam, že sa mi na Facebooku pochválite krásnymi orgovánovými nechtami. Ak vám náhodou inšpirácia z galérie nestačila, určite vyrazte na prechádzku von. Rozkvitnutými voňavými kríkmi sa to teraz hemží na každom rohu. Prajem vám krásne počasie a dokonalú manikúru!

Odkazy:

atestnaildesign.com, bestartnails.com, bestartnails.com, coinoku.com, cuded.com, daneloo.com, diaror.com, estiloennia.com, excitingsummernails.top, fashioneal.com, funacrylicnails.top, gardenphotoworld.blogspot.com, glamadvice.ru, koees.com, ladiesstyled.com, liketogirls.com, m.ok.ru, nailtrends.site, naturegirlnails.com, ournail.com, perfecttoenails.com, revelist.com, roseidea.com, style2t.com, styleyou7.com, thegelnailplace.com, tricksbeauty.com, weddingforward.com, weeklystyles.com, weheartit.com

 

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.