Objavte v sebe umelca! Bude tip box nail art váš nový koníček?

Čo má umenie spoločné s nechtami? V prípade tip box nail art viac, než by ste tušili. Čo si budeme hovoriť, je veľmi veľa šikovných manikériek, ktorých práca sa dá považovať za malé umelecké dielo, o tom niet pochýb. V dnešnej inšpirácii si ale ukážeme, ako to vyzerá, keď sa práve tieto šikovné manikérky rozhodnú tvoriť obrazy. A ako inak, než s pomocou nechtových tipov! Čítajte a dozviete sa viac!

Tip box nail art, známy tiež ako „boxed nail art“ je druh zdobenia, ktorý sa netýka nechtov, ale výhradne nechtových tipov. Hlavnou myšlienkou celého tohto tvorenia je, že sada – obvykle extra dlhých – tipov je spojená dohromady a jednotne ozdobená. Tipy k sebe môžu priliehať a tvoriť tak jedno veľké plátno, rovnako ako môžu byť aj premyslene oddelené, tak aby šikovne vynikol výsledný efekt obrazu. Na čo je ale vlastne boxed nail art dobrý?

00f50d3dbb6ea5ac79d363861022568aHurá pro prvú cenu

Boxed nail art nie je určený na každodenné nosenie, ale do súťaží. Na veľkej ploche, ktorú tipy spoločne tvoria, môže skúsená nechtárka predviesť, čo vie. Zdobiť môžete akrylovými alebo akvarelovými farbami, prípadne sa pustiť do takzvaných „mixed media“ tip boxov, kde je potrebné predviesť, že to viete s čímkoľvek od akrylových farbičiek, cez gély, laky, gél laky až po 3D gély alebo akryl.

Na súťažiach vyberá výhercu odborná porota na základe zvolenej techniky, náročnosti celej práce, precíznosti, originality i celkového dojmu, ktorý tipový obraz v človeku zanechá. Nejde teda o žiadnu brnkačku a zdobenie jedného drobného obrázka môže manikérke zabrať aj niekoľko hodín.

Chcem to tiež skúsiť!

Nebudem vás vodiť za nos. Tip box nail art je výzva aj pre ostrieľanú profesionálku. Pokiaľ vás ale láka, už prvý pokus vo vás môže prebudiť skrytého umeleckého ducha a úplne vás pohltiť. Hlavná vec, bez ktorej sa nezaobídete, sú špeciálne dlhé tipy. Ideálny počet na jedno plátno je desať. Kraj obrazu začína tými kratšími a uprostred sa stretávajú najdlhšie tipy.

d22be795b650e68c2742e6b31fb781ed

Než začnete s tvorením, musíte tipy zmatniť a upevniť si ich na podložku, ktorú môžete zašpiniť. Pretože, a to mi verte, ju s najväčšou pravdepodobnosťou v návale inšpirácie i emócií zašpiníte. Tipy zdobte ako jeden celok, aby ste mali celistvý obraz, a až kvôli detailom si vezmite jeden po druhom. Tiež odporúčam zhliadnuť zopár videí, kde tip box predstavujú profesionáli. Dá vám to jasný pohľad na celý proces.

Ale teraz už dosť rečí. Rozkliknite si našu galériu a nechajte sa strhnúť vírom farieb, kreatívnych motívov a precízneho prevedenia.

Ako sa vám tip box nail art zapáčil? Vyskúšate ho tiež? Alebo ste ho už dokonca skúšali? Pochváľte sa mi na Facebooku rovno do komentárov pod článok. Teším sa na vaše výtvory!

Zdroje:

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.