Nový trend zachvátil internet: Manikúra inšpirovaná ružovým kremeňom!

Vo svete manikúry a nail artu sa stále objavuje niečo nové. Avšak tentoraz táto novinka zobrala sociálne siete, predovšetkým tak pinterest, útokom. Na blogu samozrejme všetko pozorne sledujeme a držíme s dobou krok, a tak vám prinášame článok s návodom, ako aj vy môžete vytvoriť na nechtoch efekt ružového kremeňa. A to aj s klasickými lakmi! Na nič nečakajte, čítajte, zistite, čo na ruženínových nechtoch všetci vidia a majte ich tiež!

Zdá sa vám, že tento nail art vyzerá celkom zložito? Zdanie klame! Vlastne sa takmer nedá pokaziť. Pokiaľ naň máte akékoľvek pomôcky, tak ho určite zvládnete. Navyše, ruženínové nechty môžete vytvoriť s gél lakmi alebo aj obyčajnými lakmi!

Prečo práve ruženín? Nie je to samozrejme jediný minerál, ktorý nechtárky imitujú, vlastne je ich celý rad. Prečo ale práve ružový kremeň čelí najväčšej obľube? Možno je to tým, že prirodzenejšie farby sú v kurze, možno tým, že s väčším odstupom vyzerajú kremeňové nechty ako popraskané, a to rozhodne priťahuje pozornosť. O to viac budí rozruch, keď človek zistí, že ide vlastne len o dômyselne vytvorený nail art.

Ružovému kremeňu je ako ostatným minerálom, polodrahokamom aj drahokamom prisudzovaná istá moc. Hovorí sa mu kameň bezpodmienečnej lásky a nekonečného mieru. To koniec koncov aj celkom naznačuje jeho jemné zafarbenie. Upokojuje a tíši zranené srdce i dušu. Pomáha hľadať lásku, obnovovať vo vzťahoch vášeň aj dôveru.

Ruženínová manikúra vyniká doplnená zlatými šperkami a prekrásne ladí s letnými farbami ako je oranžová alebo červená. Myslím, že tu je tá pravá odpoveď na našu otázku. Úprimne. Ktorá z vás by nechcela mať krásnu, originálnu manikúru, ktorá priťahuje lásku, vášeň a naviac ešte ladí s letnými šatami? Takých je asi naozaj málo.

Nastáva čas na to hlavné. Poďme si zhrnúť, ako si také magické ruženínové nechty vytvoriť.

 

S klasickým lakom:

  • Pripravené nechty pretrieme 2-3 vrstvami podkladového laku. Tým necht zmatníme.
  • Použiť môžeme aj jemný ružový odtieň, ak ho máme po ruke.
  • Rozmiešame kvapku bieleho laku s trochou vody. Mal by mať konzistenciu mlieka.
  • Lak nanášame plochým štetcom na necht rovnako ako na obrázku.
  • Štetec vysušíme. Potom ním opatrne odsajeme prebytočnú farbu zo stredu našej bielej cesty.
  • Zostávajú nám dve silnejšie linky po stranách, ktoré sa smerom k sebe (do stredu) jemne rozpíjajú.
  • Po zaschnutí postup opakujeme a pridávame aj ďalšie linky.
  • Môžeme tiež tenším štetčekom pridať silnejšie „praskliny“ a tie ľahko rozpiť navlhčeným štetcom priamo na nechte.
  • Keď máme zdobenie hotové, pretrieme necht 2 vrstvami záverečného číreho topu. Ten manikúre dodá ten správny matný efekt.
  • A je hotovo!

03e8c947e10028a435afc45c4996edeb

S gél lakmi:

  • Postup je vlastne celkom rovnaký ako u obyčajných lakov. Opäť na základ môžete použiť priehľadný alebo ružovkastý gél lak. Vždy ale len veľmi tenkú vrstvu.
  • Namiesto vody však používate base gél lak na riedenie farby.
  • Pri samotnom kreslení čiar a praskliniek nanášate biely gél lak do tenkej vrstvičky nevytvrdeného base gélu.
  • S trochou vašej pomoci sa krásne rozpije, takže bude vyzerať presne ako matná prasklina. Keď máte praskliny hotové, môžete gél lak vytvrdiť.
  • Na rade je tenká vrstva ružovkastého (alebo i číreho) gél laku, ktorý môžete zriediť base gélom, aby bol viac priehľadný.
  • A úplne nakoniec lesklý top.
  • Hurá! Máte hotovo!

Čo na to hovoríte? To zvládnete ľavou zadnou, nie? 🙂

Ako už bolo spomenuté, existujú aj ďalšie druhy nail artu inšpirovaného minerálmi. V galérii máte malú ukážku, a keby ste mali záujem, tak pre vás mám niečo extra! Na blogu som písala 4 články pre všetkých 12 znamení zverokruhu. Dozviete sa niečo málo o sebe, o kameňoch, ktoré k vám pasujú, čo dokážu a hlavne – aké nechty sa k nim hodia!

Ktoré znamenie ste? Stačí kliknúť. Kozorožec, vodnár, ryby, baran, býk, blíženci, rak, lev, panna, váhy, škorpión, strelec.

Len sa nechajte zlákať, stojí to za to!

Spokojné s dnešnou inšpiráciou? Že by to ešte niečo chcelo? Máte pravdu! Nemôžem vás predsa oklamať o video návod. Tento je rýchly a podarený z dielne vlogerky Nails By Jema a ukáže Vám, ako rýchlo môžete mať nechty z ružového kremeňa.

Zdroj obrázkov: pinterest.com

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.