Draci vládnu príbehom i manikúram! Máte odvahu zájsť až do úplného extrému?

Draci sú nádherné mýtické stvorenia, ktoré sa objavujú v príbehoch od Japonska po západ Európy. Poďme sa spoločne inšpirovať ich krásou a majestátnosťou!

Draci sú odpradávna súčasťou bájí, mýtov a legiend naprieč svetadielmi. Archeologické vykopávky nám prezradili, že draka poznali už starí Sumeri i Gréci – no len si spomeňte na prešibaného Iasóna, ktorý potiahol zlaté rúno drakovi priamo pod nosom! V modernej kultúre sa s drakmi môžeme stretnúť v mnohých fantasy knihách a filmoch – napríklad rozzúrený tŕňochvostý zabijak v Harry Potterovi a Ohnivej čaši, roztomilá Bezzubka v Ako vycvičiť draka, obzvlášť chamtivý drak Šmak z Tolkienovho Hobita alebo nebezpečný Drogon z Hry o tróny. Poznáte všetky tieto príbehy? 🙂
smaugKaždá kultúra a národ si podobu draka predstavovali inak, však tak nejako všeobecne platí, že drak je akýmsi jašterom so šupinami, môže mať aj niekoľko hláv, lieta a chrlí oheň alebo napríklad ľad. V mnohých fantasy príbehoch sú draci vykreslení ako primitívni a hlúpi zabijaci, inde sú naopak zobrazovaní ako múdre bytosti ovládajúce mágiu a bývajú tak veľmi silným nepriateľom, aj keď rozhodne nie vždy predstavujú zápornú postavu. Ja som úplne fascinovaná hlavne ich výzorom, pretože kombinácia krásy a nebezpečenstva je jednoducho nepriestrelné kombo, ktoré ľudstvo priťahuje odnepamäti. A keď je niečo takto zaujímavé, nebola by som to ja, aby som to nezakomponovala do našej blogovej inšpirácie!

Dnes som si teda pre vás pripravila famózne dračie manikúry. Začneme ako vždy zľahka, aby ste sa mohli v pokoji naladiť na svet fantasy. 🙂

Ako sme si už hovorili, draci oplývajú mimoriadnym výzorom a je medzi nimi veľa fešákov. Určite tak budete potrebovať nejaké trblietavé zdobenie, prípadne aspoň výrazné farby. Obľúbenou technikou je imitácia šupín, a to ako plasticky, tak len maľovaním. Využijete tak určite aj pečiatkovú metódu, samolepky a kto si trúfne, môže si dielko namaľovať aj ručne. Pozadu nezostáva ani technika ombré, s ktorou ľahko vytvoríte efektné farebné prechody a máte tak razom skvelý podklad pre ďalšie zdobenie.

Tip: Priamo extrémny lesk dosiahnete pomocou gél lakov NANI Chrome Line.

Čo príde teraz? No, drak nie je niekto, kto by sa držal pozadu, a tak sa niektoré manikérky nebáli vymodelovať aj takto extrémne tvary nechtov pripomínajúce dračie alebo motýlie krídla. Samozrejme nechýba ani náročné zdobenie, najmä z kamienkov.

Je jasné, že na denné nosenie to asi nebude, ale na nejakú jednorazovú parádu to môže byť super nápad ako zaujať. Taká Daenerys by asi pekne pozerala, čo myslíte? 😉

Tak ako sa vám páčil náš malý výlet do fantasy príbehov? Vyskúšate dračie nechty tiež? Posielajte mi svoje nápady na náš Facebook a budúci týždeň sa budem opäť tešiť! Inšpirujte sa!

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.