Dokonalé francúzsko pomocou gél laku!

Nie je tajomstvom, že hitom tohtoročnej jari je dokonalá francúzska manikúra v krásnych pastelových tónoch. Mačka NANI si pre vás tentokrát pripravila návod ako si môžete takúto manikúru pomocou gél laku ľahko a rýchlo vytvoriť!

Na francúzsku manikúru budete potrebovať rovnaké produkty ako na klasickú manikúru gél lakom. Pri tomto elegantnom nail arte, ktorý sa hodí ku všetkým príležitostiam, ide najmä o správnu techniku ako tento design docieliť. A teraz už ku konkrétnym produktom – nezaobídete sa bez:

  • Brúsneho bloku

  • Pilníka

  • Primeru

  • Kamuflážnej podkladovej bázy

  • Tenkého štetčeka

  • Bieleho alebo farebného gél laku s vysokou pigmentáciou

  • Záverečného Finisha

  • UV/LED lampy

  • Poprípade Nail Prepa a Cleanera

Najskôr si pripravíme necht ako pri bežnej manikúre – zatlačíme kožičku, zmatníme nechtové lôžko brúsnym blokom a pomocou pilníka upravíme nechty do požadovaného tvaru. Potom nechty dôkladne oprášime štetcom, aby na nich nezostal žiadny prach. Ak máte rýchlo mastiace sa nechty alebo problém s výdržou gél laku – aplikujte na nechtové lôžko Nail Prep, ktorý nechty dokonale odmastí. 

Potom v tenkej vrstve aplikujte Primer Bonder, ktorý funguje ako priliehač gél laku a nechajte ho zaschnúť približne 5 sekúnd na vzduchu. Následne naň aplikujte podkladovú bázu – odporúčam kamuflážnu, ktorá vytvorí elegantnejšiu francúzsku manikúru ako tá číra. Zároveň potom nie je nutné aplikovať už žiadny svetlo ružový alebo telový gél lak. Bázu vytvrďte v UV/LED lampe, aby bol necht pevnejší, aplikujte aj druhú vrstvu a znova vytvrďte.

Teraz prichádza tá najdôležitejšia časť celej modeláže – tenký štetček namočte do bieleho alebo farebného gél laku, odporúčam gél lak rady Professional, ktorý je vysoko pigmentovaný a tým pádom bude krásne kryť už nanesenú prvú vrstvu. Gél lak pred aplikáciou dôkladne pretrepte, pretože jeho pigment môže byť usadený na dne fľaštičky. 

Štetčekom na necht urobíme vodorovnú čiaru v mieste, kde chceme, aby francúzska manikúra končila (odporúčam v mieste, kde končí nechtové lôžko a začína voľný okraj nechta). Tým ale nekončíme, pretože aby táto francúzska manikúra vyzerala skutočne elegantne a moderne, je nutné ju viesť aj zo strán nechta. Okolo strán nechta vedieme ďalšie vodorovné čiary, vďaka ktorým si ‘‘predkreslíme‘‘ plochu pre francúzsku manikúru. Túto časť už stačí len vybaviť bielym alebo farebným gél lakom a šup do lampy!

french_2_

Práca s tenkým štretčekom je skutočne precízna a je tak nutná nielen trpezlivosť, ale aj pevná ruka – nie je to však nič, čo by ste nezvládli! Nakoniec stačí naniesť už len záverečný finish, ktorý celú manikúru zacelí, vytvrdiť v lampe a ak máte bezvýpotkový top, máte hotovo!

Ak si netrúfate na prácu so štetčekom, ale máte doma silikónové razítko, môžete skúsiť francúzsku manikúru s ním, viac info o tejto technike nájdete v tomto článku. Pre inšpiráciu vám prikladám pár fotografií a budem sa tešiť pri ďalšom článku, napríklad so vstavanou francúzskou manikúrou.
 
frenchko_ka_nani

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.