3 spôsoby, ako docieliť dokonalý babyboomer

Počuli ste už o babyboomere? Nenechajte sa zmiasť, nejde o nič s bábätkami. Je to vkusný a elegantný spôsob manikúry, ktorý sa hodí na každú príležitosť. Spočiatku sa môže zdať, že je jeho vytvorenie veľmi náročné, ale od toho som dnes tu – aby som vám ukázala, že to zvládnete aj vy a to hneď niekoľkými spôsobmi. Zaujíma vás, ako na to? Tak čítajte!

Najskôr trocha histórie

Babyboomer vychádza z klasickej francúzskej manikúry, s tým rozdielom, že je táto modeláž trochu náročnejšia na tvorenie. Dalo by sa povedať, že ide o takú francúzsku manikúru do stratena. Svoj názov si získal od žien, ktoré boli narodené po vojne v 40. – 60. rokoch – takzvanú generáciu Baby boomers. Tieto ženy boli charakteristické dokonale upravenými a elegantnými nechtami. A práve také nechty docielite aj pomocou tohto vkusného efektu.
A ako také babyboomer nechty vyzerajú? Mrknite sa do galérie a inšpirujte sa!

1. Lak na nechty / gél lak a hubka

Najjednoduchšou cestou je vytvorenie efektu pomocou laku na nechty a ombré hubky. Okrem toho však budete potrebovať tiež dávku trpezlivosti. 

Počítajte ale zároveň s tým, že sa bežné laky na nechty, bohužiaľ, nepýšia extra dlhou životnosťou. Môže sa teda stať, že vaša snaha príde behom chvíle navnivoč. 

S lakom na nechty:

  • Na necht najskôr natrite vrstvu laku v nude odtieni, aby ste získali zjednotený vzhľad nechta.

  • Na hubku potom naneste v pásikoch dva rôzne odtiene (farby nanášajte postupne od tmavšej farby až po svetlejšiu špičku). Správny babyboomer efekt docielite s obyčajnou ružovou alebo telovou a bielou s vysokým krytím.

  • Hubku odtlačte na necht. Nechajte zaschnúť a podľa potreby pridajte na hubku viac laku a postup opakujte, kým nedocielite požadovaný výsledok.

  • Pretrite bezfarebným lakom na zjednotený vzhľad, ochranu i lesk a nechajte zaschnúť.

Podobný postup sa dá podniknúť aj s obľúbenými gél lakmi. Tie vám na nechtoch vydržia aj niekoľko týždňov a vy sa tak svojím babyboomerom môžete pýšiť oveľa dlhšie. Rozdiel je samozrejme vo vytvrdzovaní nechtov v UV/LED lampe. Vhod vám príde chránič nechtovej kožičky, pretože pri práci s hubkou je ťažšie mieriť. S chráničom sa vyhnete zatečenému gél laku a ušpinenej kožičke.

S gél lakom:

  • Nechty si očistite, zatlačte kožičku pomocou exkavátora, vypilníkujte do požadovaného tvaru a zmatnite necht brúsnym blokom. Aplikujte primer.

  • Naneste podkladový gél lak a vytvrďte v lampe.

  • Na celú plochu nechta naneste gél lak v nude odtieni, následne opäť vytvrďte.

  • Na hubku naneste gél lak v bielej farbe a jemným ťupkaním ho rozotierajte od špičky až do stredu nechta. Pre istotu nanášajte slabšie vrstvy a postup radšej niekoľkokrát opakujte, než docielite požadovaný vzhľad.

  • Až budete s výsledkom spokojné, vytvrďte nechty v lampe. 

  • Potom už len zalakujte záverečnou vrstvou na ochranu a lesk vašej novej manikúry a máte hotovo.

Ako sa pracuje s hubkou, môžete vidieť vo videu.

2. Gél a štetček

Babyboomer sa dá vytvoriť aj UV gélom. Buď si opäť poradíte s hubkou, alebo môžete zapojiť zdobiaci štetček. Tento druh modeláže už potrebuje istú mieru zručnosti, ale s trochou cviku tomu čoskoro prídete na kĺb.

Ako docieliť dokonalý prechod farieb, sa môžete pozrieť vo videu od zahraničnej manikérky Aliny

3. Babyboomer pomocou akrylu

Pokiaľ sa vám tento štýl páči, ale ste milovníčka akrylových nechtov, mám pre vás skvelú správu. Pretože aj vďaka akrylu môžete docieliť požadovaný efekt. A keďže nám to nedalo, vyskúšali sme si tento spôsob tiež a natočili vám k tomu video s jednoduchým postupom.

A pretože sa vo svete nechtových modeláží medze nekladú, postupne sa z klasického „nude“ babyboomeru prešlo aj na ten farebný. Ako ho docieliť, som vám opísala už skôr vo svojom staršom článku. Alebo môžete nahliadnuť do galérie. 🙂 

Čo hovoríte na babyboomer nechty? Páči sa vám tento štýl alebo ste radšej za výraznejšiu manikúru? Pokiaľ si také nechty budete tvoriť doma, určite sa mi pochváľte na Facebooku. Odo mňa je to pre dnešok všetko a budem sa tešiť zase nabudúce. Dokonalej manikúre zdar!

Zdroje:
pastelruj.com, archziner.com, weheartit.com, cuded.com, instagram.com, glamestetica.com, shein.com, alyna.design.blog, nailideastrends.com, pinterest.com

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.